Pikantny sok paprykowo-brzoskwiniowy

Soki głównie kojarzą się z owocami – wyjątkiem jest marchewka – częsty składnik soków warzywno-owocowych. A co, jeśli stworzyć pikantny sok na bazie brzoskwini i… papryki? Spróbuj koniecznie, a ten smak z pewnością Cię zaskoczy! Tak przygotowana mieszanka nie tylko nada Twojemu dniu nutkę pikanterii. Sok z miąższem nasyci Twój żołądek i obdaruje organizm niezbędnymi składnikami odżywczymi. Witaminy A, B6, C i K zbudują Twoją odporność, a przeciwutleniacze przyśpieszą regenerację całego organizmu.

Porcja:
dla 1 osoby

Czas przygotowania:
5-10 minut

Składniki:

  • 1 brzoskwinia,
  • 1 duży pomidor Lima,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 mała papryczka chili,
  • ½ łyżeczki mielonej papryki.

Przepis:

1. Upewnij się, że brzoskwinia i pomidor mają temperaturę pokojową.
2. Umyj składniki.
3. Usuń pestkę z brzoskwini.
4. Chilli i paprykę wydrąż i usuń z nich nasiona.
5. Pokrój większe składniki na kawałki, które zmieszczą się do tuby wyciskarki Kenwood PureJuice.
6. Wyciskaj sok ze składników porcjami, w wymienionej kolejności.
7. Dodaj paprykę do kilku łyżek soku i wymieszaj do rozpuszczenia.
8. Połącz z resztą soku i podawaj z kostkami lodu.

Produkty, dzięki którym wykonasz ten przepis: