Sok borówkowy

Jak dostarczyć sobie odpowiednią dawkę witaminy C? Naturalnie! Dbając o naszą odporność w ten sposób, szczególnie podczas sezonu zwiększonej zachorowalności na przeziębienia, możemy uniknąć uciążliwych konsekwencji, takich jak katar czy gorączka. Zapewniając sobie codzienną porcję witaminy C, możemy również zwalczać efekty przeziębienia. Borówki, cytryna, czerwone winogrona i czerwona kapusta to idealna bomba witaminowa, która na dodatek pokrzepi Cię wyjątkowo orzeźwiającym smakiem. Sok z tych produktów pysznie smakuje sam lub jako dodatek do rozgrzewających naparów.

Porcja:
dla 1 osoby

Czas przygotowania:
5 minut

Składniki:

  • 160 g borówek,
  • ¼ cytryny,
  • 3-4 gałązki natki pietruszki,
  • 100 g czerwonych winogron,
  • ¼ główki czerwonej kapusty.

 

Przepis:

1. Upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową i są umyte.
2. Obierz cytrynę.
3. Pokrój kapustę na kawałki, które zmieszczą się do tuby wyciskarki Kenwood.
4. Tuż przed przystąpieniem do wyciskania zwiń pietruszkę w kulkę.
5. Wyciskaj sok ze składników porcjami w wymienionej kolejności.
6. Podaj od razu.

Produkty, dzięki którym wykonasz ten przepis: