Przysmak z rukwią wodną

Rukiew wodna nie jest popularnym składnikiem potraw w polskiej kuchni – a niesłusznie. Ta niepozorna roślina ma bowiem wiele składników odżywczych. Są to między innymi: witaminy K, A, B2, B3, B6, C oraz potas, wapń i magnez. Rukiew sama w sobie smakiem przypomina młody szpinak, dlatego idealnie komponuje się z bardziej produktami, np. gruszką czy limonką. Dlatego spróbuj przysmaku z rukwi wodnej. Oprócz rukwi, gruszki i limonki, dodaj winogrona i ogórek. Taki koktajl nie tylko świetnie orzeźwia, ale jest też prawdziwą bombą witaminową.

Porcja:
dla 1 osoby

Czas przygotowania:
5 minut

Składniki:

  • ½ limonki,
  • 1 gruszka,
  • garść rukwi wodnej,
  • 20 winogron,
  • ½ ogórka.

Przepis:

1. Upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową.
2. Umyj składniki.
3. Obierz limonkę.
4. Pokrój większe składniki na kawałki, które zmieszczą się do tuby wyciskarki Kenwood PureJuice.
5. Tuż przed przystąpieniem do wyciskania zwiń rukiew wodną w kulki.
6. Wyciskaj sok ze składników porcjami, w wymienionej kolejności.
7. Podaj od razu.

Produkty, dzięki którym wykonasz ten przepis: