Różowy sok z pieprzem

Ten sok nie tylko zachwyca kolorem, ale też różnorodnością smaków. Odrobina słodyczy oraz kwaskowatości z nutką ostrości pieprzu i imbiru – takie połączenie jest naprawdę zaskakujące… Tak samo jak ilość witamin, których dostarczy Ci każdy łyk różowego soku. Marchewka odżywi Twoją skórę, grejpfrut to źródło witaminy C, a imbir jest naturalnym lekarstwem w walce z przeziębieniami. Sok szczególnie warto pić w okresie zwiększonej zachorowalności – jesienią i wiosną sprawdzi się idealnie! Choć gdy spróbujesz go raz, zachcesz go mieć pod ręką przez cały rok.

Porcja:
dla 1 osoby

Czas przygotowania:
5 minut

Składniki:

  • 3 młode pomidory Lima,
  • 10 truskawek,
  • 2 marchewki,
  • łyżeczki różowego pieprzu,
  • 250 g melona,
  • ¼ różowego grejpfruta.

Przepis:

1. Upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową.
2. Umyj składniki.
3. Obierz melona i grejpfruta.
4. Pokrój składniki na kawałki, które zmieszczą się do tuby wyciskarki Kenwood PureJuice.
5. Wyciskaj sok ze składników porcjami, w wymienionej kolejności.
6. Podaj od razu. Smacznego!

Produkty, dzięki którym wykonasz ten przepis: